23
jul
2017

Werken in Spanje? Feest mee op de 5 beste festivals van Spanje.

Werken en reizen | gelezen in 5 minuten
alhambra Spain

Hola, que tal?! Helaas reikt onze kennis van de Spaanse taal dikwijls niet veel verder. Nochtans is het best wel handig om Spaans te spreken voor je toekomstige job of tijdens je reizen. Maar liefst 466 miljoen mensen van de wereldbevolking  spreken Spaans als eerste taal. Praktisch overal ter wereld kom je aardig weg als je een mondje Spaans spreekt. Werken in Spanje is dan ook de ideale manier om tegelijk je kennis bij te schaven en te genieten van een prachtige omgeving. In Spanje valt zoveel te beleven. Begeef je onder de locals en proef de echte cultuur en gewoontes. Het hele jaar door kan je bijvoorbeeld festivals meepikken die bekend zijn tot aan de andere kant van de wereld. En dat noemen we nu het nuttige aan het aangename koppelen. Wij kozen alvast de beste festivals uit die je niet mag missen tijdens je verblijf.

Sonar in Barcelona

Elk jaar tijdens de tweede week van juni vindt Sonar plaats in Barcelona. Sonar is intussen uitgegroeid tot één van de grootste muziek festivals van Europa en enorm populair bij feestende jongeren van over de hele wereld. Een must voor iedereen die houdt van dance en electro muziek. Bijzonder is dat je dit festival verspreid door de stad Barcelona vindt, en dus niet op één plaats. Leuk is om dit festival te combineren met een citytrip, want Barcelona is een ontzettend leuke stad waar je zeker een paar dagen zoet bent.

Feria de Malaga

Trek naar Malaga in het zuiden van Spanje om de echte Spaanse cultuur te ontdekken tijdens de Feria de Malaga. Dit negendaagse festival vindt elk jaar plaats in de tweede helft van augustus, en bestaat al sinds het jaar 1487. De Feria zijn ontstaan toen de bevolking van Malaga eindelijk verlost was van de Moorse overheersing. Op de eerste avond van het festival, breekt het feest los met een immens vuurwerk spektakel. Hier kan je de indrukwekkende traditionele flamenco dansers in actie zien en de beste tapa’s en sangria proeven.

La Tomatina in Valencia

La Tomatina staat met stip op nummer één van de gekste festivals ter wereld. Elk jaar komen duizenden mensen samen in het stadje Bunol in Valencia om traditiegetrouw elkaar te bekogelen met tomaten. Fun gegarandeerd! Haal alvast je beste Spaans boven en verbroeder met de locals.

Potaje de Utrera in Sevilla

Liefhebbers van flamenco moeten in Andalusia zijn, het zuidelijk gedeelte van Spanje. Meer bepaald in Utrera, vlakbij Sevilla, waar het stadje elk jaar tijdens de laatste week van juni ondergedompeld wordt in de typisch zuiderse ambiance. Hier kan je de beste flamenco dansers van Spanje bewonderen tijdens het oudste en meest authentieke flamenco festival van Spanje. De ideale uitstap om van de echte Spaanse cultuur te proeven tijdens je verblijf om te werken in Spanje.

San Fermin in Pamplona

De naam doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar niettegenstaande is dit waarschijnlijk het meest bekende Spaanse festival ter wereld. Wat oorspronkelijk een religieus festival was ter ere van San Fermin, staat nu wereldwijd bekend als het straat gebeuren waar enkele honderden waaghalzen tussen de stieren rennen door het oude stadsgedeelte. De bloedstollende races lokken jaarlijks duizenden toeschouwers van over heel de wereld en dat gaat uiteraard gepaard met festiviteiten over heel de stad. San Fermin vindt elk jaar plaats van 6 tot 14 juli.

Heb je de kriebels al te pakken? Surf snel naar onze pagina waar je alles te weten komt over werken in Spanje.