10
jul
2017

Werken in Londen: met deze do’s doe je Londen als een local.

Werken en reizen | gelezen in 5 minuten
london phone booth

Wil je buitenlandse werkervaring opdoen in een bruisende metropool, dan moet je naar Londen trekken. Londen behoort tot de wereldtop op vlak van economie. Daarnaast is het ook een geliefkoosde stad voor foodie’s, feestgangers en modeliefhebbers. De Londense locals zijn bovendien zo sociaal en vriendelijk dat iedereen er zich onmiddellijk thuis voelt. Bovendien zijn het echte levensgenieters. Van eten, voetbal, tot muziek, in London weten ze als de beste wat entertainment is. Dankzij het werkprogramma van Jobstop, kan je je dromen waarmaken en leven als een echte Londenaar. Hier alvast enkel do’s om London als een local te doen.

Food

In Londen heerst een echte brunch cultuur. Geen betere manier om het weekend te starten met een heerlijke brunch. Ga langs bij The Modern Pantry voor een heerlijk bord gegrilde chorizo en fraters. Of trek naar het bruisende Exmouth Market waar je bij Caravan Welsche specialiteiten eet en gepocheerde eitjes, de favoriet van vele Londenaars. Voor de laatste culinaire trends moet je bij Street Feast in Dalston en Kerb op King’s Cross zijn. Probeer eens een dirty burger, of een hippe bubbel tea of cronut.

Party

Stoom afblazen na een drukke week werken in Londen? Het uitgaansleven is legendarisch in Londen. Feestgangers van over heel de wereld zakken af naar deze metropool. De ‘crowd’ is dan ook een verrassende mix van nationaliteiten.
Als je wil feesten tussen de cool kids, moet je in East London zijn. Van trendy bars, tot discotheken en underground feestjes, hier vind je voor elk wat wils. De meeste bekende DJs treden er regelmatig op. Ook staan er elk weekend tal van live dance acts op het programma.

Als je wil feesten tussen de cool kids, moet je in East London zijn. Van trendy bars, tot discotheken en underground feestjes, hier vind je voor elk wat wils. De meeste bekende DJs treden er regelmatig op. Ook staan er elk weekend tal van live dance acts op het programma.

Mag het wat rustiger zijn op een zaterdagavond, dan kan je in Londen cultuur opsnuiven met een glas wijn in de hand. De musea in Londen houden regelmatig open deur tijdens de late uurtjes. De V&A, British Library en het Museum Of London zijn een absolute hit bij nachtraven.

Voetbal

Werken in Londen moet je natuurlijk op zijn beurt afwisselen met een stevige portie entertainment. De Gunners, de Spurs, de Blues…London is de thuishaven van zoveel voetbal talent. Een absolute aanrader is om een thuismatch mee te pikken in één van de stadia rond London en je zal zien waarom voetbal zo populair is bij de locals. Toch geen tikkeltje kunnen bemachtigen? Geen nood, de meeste pubs zenden voetbal uit op een scherm. Fun gegarandeerd!

Ready to board? Klik snel door op onze pagina met alle informatie over werken in Londen.