02
mei
2018

Werken als au pair in het Bourgondische Frankrijk.

Au pair, Frankrijk | gelezen in 5 minuten
vrouw met baby
  • Leven als God in Frankrijk, ook als au pair is het mogelijk.

  • Jobstop en je gastgezin zorgen voor een aangenaam verblijf.

  • Je zorgt voor de kinderen, maar hebt ook tijd voor jezelf.

  • Het is de beste manier om de Franse taal onder de knie te krijgen.

Frankrijk is al jarenlang de populairste vakantiebestemming van Europa. Du pain, du vin et du Boursin, leven als God in Frankrijk… het zijn maar enkele bekende uitdrukkingen die de Franse Bourgondische manier van leven in de verf zetten. Fransen weten wat genieten is. Hun verfijnde smaak komt terug in de Franse keuken, maar ook in de modewereld en de cosmetica. Ben je van plan om als au pair in Frankrijk te werken, dan ben je one lucky girl dat je dit allemaal van dichtbij zal meemaken. En bovendien is het de beste manier om Frans te leren!

Leven als au pair in Frankrijk

Fransen zijn erg gastvrij. Allereerst word je hartelijk ontvangen door het gastgezin en nemen ze de tijd om je wegwijs te maken in hun leven. Je maakt kennis met de kinderen, de werkschema’s worden doorgenomen en ze laten hun omgeving zien. De procedure voor de au pair gastgezinnen in Frankrijk is net zo zorgvuldig en uitgebreid als jouw procedure. Een veilig gevoel dus. Vandaar dat je je nergens zorgen over hoeft te maken: Jobstop en je gastgezin zorgen voor een aangenaam verblijf.

Jouw werkzaamheden

Als au pair in Frankrijk zorg je natuurlijk voor de kinderen. Je taken en werkuren worden altijd bepaald in overleg met je gastgezin. Je helpt ze met opstaan en aankleden, en zorgt dat ze op tijd naar school gaan. Eens zij op school zitten, heb je tijd voor jezelf, maar er kan ook gevraagd worden dat je enkele lichte huishoudelijke taken doet. Natuurlijk moet je ze op tijd van school halen. Je helpt ze bij hun huiswerk, je brengt ze naar de sportclub of speelafspraakjes. Je verveelt je geen seconde. Door intensief met de kinderen bezig te zijn, leer je op een erg gemakkelijke manier de Franse taal. Waar je later natuurlijk de vruchten van plukt in het bedrijfsleven.

Lijkt het je wat om als au pair in Frankrijk te werken? Meer info vind je op deze pagina. Lees onze getuigenissen of contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.