24
jun
2018

Waarom is vrijwilligerswerk in Afrika noodzakelijk?

afrikaans kindje met muts
  • Afrika is een prachtig en boeiend continent, maar kent ook veel armoede.

  • Vrijwilligerswerk in Afrika is daarom nog steeds noodzakelijk!

  • Jobstop zorgt voor een professionele begeleiding, zowel voor als tijdens je vrijwilligerswerk.

  • Bovendien garanderen wij ook je veiligheid, wat niet onbelangrijk is op dit continent!

Afrika, een boeiend maar ook een erg arm continent, waar heel wat mensen jammer genoeg moeten leven in erbarmelijke omstandigheden. Vrijwilligerswerk in Afrika is daarom nog steeds noodzakelijk! Als vrijwilliger help je mee aan verschillende waardevolle projecten. Met tal van bestemmingen en een boeiend aanbod aan vrijwilligersprojecten in Afrika hebben wij voor jou ongetwijfeld een project dat goed past bij jouw interesses, persoonlijkheid en eventuele (professionele) ervaring. Zowel vooraf als ter plaatse biedt Jobstop een goede persoonlijke begeleiding, zodat jouw vrijwilligerswerk in Afrika echt zinvol is en bijdraagt tot het algemeen welzijn van dit prachtige continent.

Vrijwilligerswerk in Afrika: de projecten

Jobstop heeft heel wat vrijwilligersprojecten in Afrika in de aanbieding. Eén voor één dragen ze bij tot het algemeen welzijn van dit prachtige continent. We hebben ze opgedeeld in volgende categorieën:

Onderwijs

Nog vaak hebben derdewereldlanden te kampen met een reeks van belangrijke problemen, onderwijs is daar zeker één van. Dankzij onze onderwijsprojecten krijg je als vrijwilliger de kans om deel te nemen aan een brede waaier van taalactiviteiten. Zo kan je aan de slag op een school in Ghana of kan je scholieren talen aanleren in Zuid-Afrika. Wij hebben zeker een project die op jouw lijf is geschreven!

Wildlife en dieren

Heel wat dieren- en plantensoorten zijn met uitsterven bedreigd. Deze achteruitgang is voor het grootste deel veroorzaakt door de mensheid. Bovendien zijn de ecosystemen en leefgebieden waarvan ze afhankelijk zijn behoorlijk in gevaar. Dankzij vrijwilligerswerk in Afrika werk je mee aan een aantal wildlife- en dierenprojectenwaar iedereen met veel enthousiasme en een positieve ingesteldheid kan in meedraaien.

Natuur

Ben je een avontuurlijk type en bewust van de milieuproblematiek waarmee onze planeet te kampen heeft? Dan is vrijwilligerswerk in Afrika zeker iets voor jou! De natuurprojecten gaan van duurzame productiemethoden, herbebossing, biodiversiteit tot de ontwikkeling van nationale parken, het behoud van ecosystemen, de aanpak van de milieuvervuiling en botanisch onderzoek.

Sociaal

Jammer genoeg sterven er jaarlijks nog steeds miljoenen kinderen omwille van ondervoeding en ziekte (besmet water, etc.). In Afrika alleen al sterft 20 procent van de kinderen onder de 5 jaar. Vrijwilligerswerk in Afrika die deze kinderen helpt, is daarom één van de meest lonende projecten waarin je betrokken raakt. Je staat namelijk in voor hun toekomst. De harde realiteit is dat miljoenen kinderen in de wereld arm zijn en gebrek hebben aan drinkwater, voeding, onderwijs, etc.. Hun armoede leidt tot een hogere risico van uitbuiting en verwaarlozing. Dankzij onze projecten proberen we daar verandering in te brengen!

Voor gezinnen

Wij merken dat er steeds meer gezinnen hun steentje willen bijdragen in Afrika, om zo het continent anders te ontdekken, en om op die manier de kinderen te laten kennismaken met de harde realiteit van het leven. Je wordt als gezin ondergedompeld in de lokale gewoontes en krijg je een hechtere band. Het doet je heel anders naar het leven kijken. Het is een onvergetelijke ervaring! Na thuiskomst blijf je deze herinneringen koesteren met het hele gezin.

Jobstop garandeert je veiligheid

Kies je voor vrijwilligerswerk in Afrika, dan denk je beslist al heel snel aan je persoonlijke veiligheid. Wij besteden hier dan ook de nodige aandacht aan, zodat jij je als vrijwilliger geen zorgen hoeft te maken. Zowel voor vertrek als ter plaatse word je goed geïnformeerd over de veiligheid in de regio waar je verblijft. In elk Afrikaans gebied waar Jobstop vrijwilligersprojecten heeft lopen, kan je als vrijwilliger gewoon veilig verblijven, maar het is natuurlijk altijd belangrijk om de lokale adviezen in acht te nemen.

Daarvoor werken we op iedere bestemming samen met een lokaal kantoor. Onze medewerkers regelen niet alleen jouw verblijf en je project, maar ze garanderen ook je veiligheid en zorgen ervoor dat je als vrijwilliger altijd op hen kunt rekenen! En dat merk je al van dag 1! Bij aankomst word je van de luchthaven opgehaald en naar je gastgezin gebracht. Daarna volgt de eerste kennismaking met je nieuwe woon- en werkomgeving, het project en de andere vrijwilligers, en kan je vrijwilligerswerk in Afrika echt van start gaan!

Eventuele problemen worden professioneel opgelost. Zo kan je bijvoorbeeld ziek worden of heimwee krijgen. Wat er ook gebeurt, onze medewerkers staan 24/7 voor je klaar. Bovendien geven ze graag tips voor extra activiteiten die passen bij jouw project of leuke uitstappen voor tijdens het weekend. Kortom, vrijwilligerswerk in Afrika is een unieke ervaring die je hele leven zal bijblijven. Je nuttig inzetten voor de mensheid heeft je een zekere voldoening!

Lijkt het je wat om vrijwilligerswerk te doen in Afrika? Meer info vind je op deze pagina. Je kan altijd contact met ons opnemen voor een vrijblijvende een prijsofferte of voor al je vragen.