05
Apr
2018

Vrijwilligerswerk in het buitenland: waar gaat mijn geld naartoe?

afrikaanse vrouwen
  • Jobstop heeft een open boekhouding

  • Vrijwilligerswerk in het buitenland vereist een ervaren netwerk

  • Van vertrek tot terugkomst sta je er nooit alleen voor

Vrijwilligerswerk in het buitenland vereist een fee. Wat gebeurt er met je geld? Dat is een zeer terechte vraag en wij zetten met plezier onze boekhouding voor jou open.

Jobstop geeft mensen de kans om vrijwilligerswerk in het buitenland te verrichten, maar dat maakt van ons – in de ogen van de overheid – nog geen non-profit organisatie. Wij ontvangen geen subsidies. We moeten dus andere bronnen van inkomsten aanboren en jouw fee maakt daar deel van uit.

Wat gebeurt er met het geld dat je aan Jobstop betaalt? We stellen het graag even aan jou voor.

18 % Naamsbekendheid verwerven, communicatie, aanmelding

Jobstop bekend maken is een belangrijke taak. Als we onvoldoende zichtbaar zijn, trekken we onvoldoende vrijwilligers aan, en laat vrijwilligerswerk in het buitenland precies onze doelstelling zijn… Een deel van ons budget gaat daarom naar deze website, brochures, informatiebijeenkomsten en je vindt ons ook op beurzen om iedereen zo goed mogelijk te informeren over de mogelijkheden die wij aanbieden. De Jobstop-coördinatoren spelen hierin een belangrijke rol.

22 % Projectontwikkeling

Tijdens je vrijwilligerswerk in het buitenland stap je binnen bij een lokale organisatie. Deze partnerorganisaties ter plaatse werken de projecten uit. Wij ondersteunen hen daarin, want hoe sterker ons netwerk aan partnerorganisaties, hoe meer vrijwilligers we kunnen uitsturen, hoe meer we samen kunnen bereiken.

28 % Begeleiding vanaf je aanmelding tot bij je terugkomst

Van bij je inschrijving helpen onze Jobstop-coördinatoren je graag verder bij de voorbereiding van deze unieke belevenis. Ter plaatse staat het team van de partnerorganisatie paraat, vermits begeleiding en een goede opvang ontzettend belangrijk zijn bij vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo kan je bij hen terecht voor eventuele vragen of opmerkingen, maar ook op het thuisfront bij Jobstop staan we steeds klaar om je telefonisch of via mail te helpen.

25 % Kosten tijdens je verblijf

Tijdens je verblijf voorzien we jou van accommodatie, een maaltijdenplan, … Ook de gespecialiseerde verzekering nemen we voor onze rekening. We laten zo weinig mogelijk aan het toeval over. De gastgezinnen worden vooraf geselecteerd. Zij ontvangen een eerlijke vergoeding zodat ze onze vrijwilligers de beste zorg aanbieden. Daarnaast ontvangen de teamleden van de partnerorganisaties een salaris om onze vrijwilligers zo goed mogelijk te begeleiden vanaf hun aankomst tot hun vertrek.

19 % Administratieve afhandeling

Om alles internationaal in goede banen te leiden en onze vrijwilligers een zorgeloos verblijf aan te bieden komt er onvermijdelijk ook heel wat administratie aan te pas.

Dat is het antwoord op je vraag: Jobstop is een open boek. Lees onze getuigenissen. En mocht je meer details willen: je weet waar je ons kan vinden? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.