24
Jun
2017

Vijf redenen om te gaan werken in Australië

Australië, Werken en reizen | gelezen in 5 minuten
sydney opera house by night

Je carrière even on hold zetten en de wijde wereld intrekken, het avontuur tegemoet? Zo een gek idee is dat niet. Met de rugzak door Australië trekken bijvoorbeeld, het land van de kangoeroes, Aboriginals en zongebruinde surfers. Wij geven alvast 5 redenen om een jobstop te maken en richting Down Under te trekken.

Spreek Engels zoals een native

Australië is een populaire bestemming voor jonge backpackers die graag een ander continent ontdekken, contacten leggen met mensen van over heel de wereld en een centje bij verdienen. Door een tijdje te werken in Australië leer je een andere cultuur van heel dichtbij kennen en heb je in no time de engelse taal perfect onder de knie. Inclusief Australisch accent, cheers mate!

Werken in een leuke sfeer

Om te kunnen werken in Australië moet je eerst een working holiday visum aanvragen. Dat zorgt ervoor dat je als jongere tussen 18 en 31 jaar een jaar lang mag reizen en werken in Australië. Wil je werken en een centje bijverdienen, dan kan je op heel veel plekken aan de slag. Een populaire job bij jonge backpackers is groenten en fruit plukken, of in de horeca. Het leuke aan seizoensarbeid bijvoorbeeld, is dat je samenwerkt in teamverband met jongeren van over heel de wereld. Vaak verblijf je ook samen met je werk kompanen op een farm of slaapplaats dicht in de buurt. Want wie zegt dat werken saai hoeft te zijn?

Reis rond als een globetrotter

Als je naar Australië gaat, is het beter dat je op voorhand bedenkt wat je wil zien. Het land is zodanig groot en divers, dat je lang niet alles kan bezoeken. Ideaal is om je reis in Sydney of Perth aan te vatten. Van daaruit kan je gemakkelijk verder reizen.
Ben je gebeten om de Outback te verkennen? Plan dan zeker een trip van Darwin (in het Noorden) naar Adelaide (in het Zuiden). Heb je vooral zin in avontuur, ongerepte natuur en het authentieke Australië zonder al te veel westerse invloeden? Dan is een roadtrip door West-Australië gegarandeerd jouw ding. Wil je toch liever van alles proeven zoals zon, zee, strand, feestjes en van de cosmopolische steden, dan kom je zeker aan je trekken tijdens met een trip naar de Oostkust.

Take it easy

Waar en hoelang je ook van plan bent om te werken in Australië, je zal er ongetwijfeld de tijd van je leven meemaken. Down under zijn de mensen vriendelijk en sociaal, de sfeer laidback, de natuur oogverblindend en het weer om van te dromen. Kortom, de perfecte uitvalsbasis om je grenzen te verleggen en het avontuur tegemoet te gaan.

Stranden om van te dromen

Australië staat bekend voor zijn mooie, lange, witte zandstranden die door vele geprezen worden als de beste ter wereld. Gezien het kleine aantal inwoners in vergelijking met de oppervlakte van het eiland, zijn vele stranden nog lang niet overspoeld door mensen zoals we dat in Europa gewoon zijn. Voor vele surfers staat Australië met stip op nummer één als ultieme surfspot. Voor avonturiers en sportievelingen een reden te meer om een jobstop naar Australië te plannen.

Wil je meer weten over de praktische zaken van je buitenlands avontuur, bekijk dan even onze pagina met het programma en de voorwaarden.