14
sep
2017

Negen onmisbare voorwerpen tijdens je vrijwilligerswerk in het buitenland.

Vrijwilligerswerk | gelezen in 5 minuten
suitcases

Iedereen weet wel dat je zeker je paspoort en je tandenborstel niet mag vergeten op reis. We geven je hieronder geen standaardlijstje, maar wel de échte tips die het verschil kunnen maken tijdens je vrijwilligerswerk in het buitenland.

Eten & drinken

  • Bestek en zakmes: je budget laat het ongetwijfeld niet toe om 3 keer per dag gezellig op restaurant te gaan eten. Vandaar komt een driedelig bestek goed van pas. Denk nu niet dat deze attributen enkel bruikbaar zijn voor kampeerders. Ook als je tijdens je citytrip ’s middags gezellig picknickt is het stadspark, komen het bestek en zakmes van pas.
  • Veldfles: plastieken flessen warmen veel te snel op. Wie lust er nu lauw water? De veldfles zorgt ervoor dat je water langere tijd koel blijft. Veldflessen zijn al lang niet meer die onhippe en vierkante drinkflessen uit het leger. Ze bestaan ondertussen in hippe vormen en kleuren.

Kledij

  • Fleece-trui/vest met kap: wist je dat we tot 30% van onze lichaamswarmte verliezen via ons hoofd? Tijdens je vrijwilligerswerk in het buitenland zal je wellicht door verschillende seizoenen reizen. Een fleece-trui of vest met kap komt ook in de zomer goed van pas als het ’s avonds en ’s nachts afkoelt. Ideaal om sterren te kijken met een warme nek en en een warm hoofd.
  • Bandana: een zeer klein voorwerp, dat heel weinig plaats inneemt in je bagage, maar dat verschillende doelen kan dienen. De bandana dient voornamelijk om je hoofd te beschermen tegen felle zon, maar je kan hem ook als sjaal gebruiken om je nek warm te houden wanner de airconditioning in restaurants of winkels veel te hard staat. Iedereen die de Verenigde Staten al eens bezocht heeft, weet wat we bedoelen…

Technologie

  • Trace Me Luggage Tracker: Sta jij ook weleens vol spanning te wachten aan de bagageband? Komt mijn rugzak of koffer wel of niet toe? Per uur raken er wereldwijd 3000 stuks bagage kwijt op vliegvelden. Meestal worden ze weer teruggevonden, maar helaas weken nà je vrijwilligerswerk in het buitenland. Met een bagage tracker zal je dit niet overkomen. Het label heeft een uniek serienummer en een streepjescode die kan gelezen worden door de politie of het personeel op het vliegveld. Als het label gescand wordt dan krijg je een sms’je met de locatie van je koffer.
  • USB-reislader: hoe vervelend kan het niet zijn als je maar één stopcontact op je hotelkamer hebt? Of wanneer je drie uur moet wachten op een vliegveld en alle stopcontacten zijn al in gebruik? Met een USB-reislader heb je hier geen last van. Deze laders zijn een compacte stekkerdoos voor al je USB-apparaten. Zo kan je dus gemakkelijk de mp3-speler, telefoon, tablet, camera en nog veel meer tegelijk opladen.

Ontspanning

  • Strandlaken in hydrofiel katoen: hydrofiel katoen is sterk absorberend, dun, licht en snel droog en dat is net waar je naar op zoek bent als je zo licht bepakt mogelijk op reis bent. Deze strandlakens staan ook wel gekend als “hamamdoeken”. Een standaard doek in hydrofiel katoen kan zeer compact worden opgevouwen en weegt maar 250g. Ideaal voor een wereldreiziger, want een klassiek strandlaken neemt een heleboel meer ruimte in en weegt al snel het dubbele. Dergelijke hamamdoeken zijn snel droog en goed te wassen.
  • Scratchmap: dit is een wereldkaart waarop je kan wegkrassen waar je al bent geweest. De kaart is in het begin volledig goud, maar hoe meer plaatsen je hebt bezocht, hoe kleurrijker de kaart wordt. Het is een hele leuke manier om bij te houden welke landen je allemaal al hebt bezocht tijdens je vrijwilligerswerk in het buitenland.
  • Notitieboekje(s): je kan er je verhalen in bijhouden en/of je budget in bij te houden. Je kan ze gebruiken om je reisroute te plannen bij uitstapjes, om tips van andere reizigers in te noteren over te bezichtigen plaatsen. Je kan er zelfs nieuwe woordenschat in noteren. Door alles op te schrijven kan je het later herlezen en naar hartenlust herinneringen ophalen.

Bij Jobstop vind je talloze programma’s en mogelijkheden om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Neem zeker eens een kijkje in ons uitgebreid aanbod en lees hier onze verhalen.