20
Sep
2017

Bijzondere jongeren tijdens vrijwilligerswerk in Sri Lanka.

Vrijwilligerswerk | gelezen in 5 minuten
monk kids

In een klein dorpje, vlakbij Colombo, vinden we een 15-jarige jongen, Rathana Thero. Wat hem onderscheid van zijn leeftijdgenoten?  Op elfjarige leeftijd maakt deze bijzondere jongen de keuze om monnik te worden. Onze vrijwilligers leerden hem kennen als één van de gelukkigste, vriendelijkste en meest spontane monniken. Vroeger – voor hij monnik werd – leefde Rathana Thero is een piepklein dorpje op 70km van Colombo (Sri Lanka). Zijn vader is landbouwer en zijn moeder is huisvrouw en helpt mee op de boerderij. Zijn broers studeren nog in het dorp, maar de familie worstelt elke dag met hun financiële situatie.

Engelse les

Rathana Thero sprong er op school reeds uit. Hij volgde in de voormiddag Engelse taallessen bij Anna Zeppenfled tijdens haar vrijwilligerswerk in Sri Lanka en in de namiddag ging hij naar Priveena voor lessen in het boeddhisme. Tijdens het “Monk Teaching Project” kwam hij op de radar van de vrijwilligers daar. In het begin besteedde hij weinig aandacht aan de lessen, maar geleidelijk aan groeide zijn interesse.

Al gauw werd duidelijk dat hij aanleg heeft voor het leren van de Engelse taal en hij ontwikkelde zich tot een hele enthousiaste en leergierige student die snel zaken oppikt en begrijpt.

“Vrijwilligersmicrobe”

De leerkrachten, die tijdens hun vrijwillerswerk in Sri Lanka, tijd vrij maken voor deze lessen, ontdekten zijn verborgen talent en moedigen hem voortdurend aan. Bij de start was het voor Rathana Thero moeilijk om zich te concentreren en praatte hij liever met de monniken. Maar ondertussen begrijpt hij het nut van de lessen en zien de vrijwilligers hem dagelijks vooruitgaan en openbloeien.

Voor de vrijwilligers geeft het veel voldoening om een kind te zien groeien, leren en vooruitgaan…een gevoel dat enkel door vrijwilligerswerk kan bereikt worden. Ben je gebeten door de vrijwilligers-microbe? Of wil je meer info om te zien of dit iets voor jou is? Bij Jobstop heb je een ruime keuze aan projecten vrijwilligerswerk in Sri Lanka. Neem een kijkje en vraag gerust meer info aan onze medewerkers.