12
Aug
2017

Au pairs in Nieuw-Zeeland maken “Learning Stories”

Werken en reizen | gelezen in 5 minuten
child and woman with coffee cups

Onze au pairs in Nieuw-Zeeland krijgen een gedegen opleiding, niet alleen voor het vertrek maar ook tijdens hun opdracht. Zo hebben ze onlangs, als onderdeel van het New Zeeland Early Childhood Curriculum, geleerd “learning stories” te schrijven. Deze verhalen over de leercurve van de kinderen onder hun hoede zijn een perfecte manier voor de families en kinderen om later terug te kijken op wat ze geleerd en ervaren hebben.

Learning Story “Eerste keer sneeuw”

Jacqueline Otto verblijft bij de familie Bennet en zorgt er voor hun peuterdochter. Tijdens haar verblijf als au pair in Nieuw-Zeelandschreef ze volgend verhaal voor haar gastfamilie en hun dochter. “Deze maand deden we een sneeuwtrip. Het was jouw eerste sneeuwervaring! In het begin stond je nogal sceptisch tegenover de koude en witte vlokken, maar bij het aanraken van de sneeuw werd je helemaal enthousiast. Nadien bezochten we Huka Falls. We keken naar de warmwaterbronnen en je was gek op de dieren. Lama’s, konijnen en kippen waren je “favorietjes”. Je bent een echte dierenvriend!

Vervolgens gingen we op weg om je grootouders in Hamilton te bezoeken. De rit ernaar toe was veel te lang, want je was zo ongeduldig om ze terug te zien. Ook je grootouders zelf waren heel blij je opnieuw te zien. Ze konden maar niet geloven hoeveel je al gegroeid was. Je kreeg een hele mooie roze kinderzetel van ze en nu wil je alleen maar meer in deze zetel zitten. De laatste rit van deze reis bracht ons bij je andere oma. Je speelde samen met haar en de poezen en honden. Je vond het leuk om naar muziek te luisteren en te dansen. Het was onze eerste trip samen, we hebben ons geamuseerd, maar je was ook blij terug thuis te zijn.”

 Early Childhood Curriculum

Als je werkt als au pair in Nieuw-Zeeland dan biedt dit programma je een structureel kader en een houvast. Dit programma – “Te Whariki’ in de lokale taal – maakt deel uit van het beleid van het Ministerie van Onderwijs. Het is een kader om kinderen in een vroeg stadium te helpen ontwikkelen binnen een socioculturele context. Het legt de nadruk op een partnerschap tussen leerkrachten, ouders en families. Het curriculum is gebaseerd op de ambitie om jonge kinderen te doen opgroeien als competente leerlingen vol vertrouwen, goed in communiceren en gezond in lichaam en geest. De doelstelling is dat ze zich veilig en verbonden voelen en dat ze beseffen dat ze een gewaardeerde bijdrage leveren aan de maatschappij.

 Lijkt het je wat om als au pair in Nieuw-Zeeland op avontuur te gaan? Meer info vind je op deze pagina.