10
Dec.
2017

Tips voor au pairs in Australië

Au pair, Australië | gelezen in 5 minuten
lachende kindjes
  • Goede afspraken maken goede vrienden: skype met je toekomstig gastgezin.

  • Zet de afspraken op papier. Geen misverstanden mogelijk.

  • Pols eens bij je voorgangers naar hun ervaringen.

Als au pair in Australië kan je goed voorbereid vertrekken. Het land ligt niet echt om de hoek en eens snel terug vliegen om op het thuisfront raad te vragen, zit er niet in. Hoewel de meeste au pairs met schitterende verhalen terugkomen, willen we je met onderstaande tips helpen om je snel thuis te voelen bij je gastgezin.

Stap op het vliegtuig met goede afspraken

Superbelangrijk zijn de verwachtingen van jezelf en van het gastgezin op elkaar af te stemmen. Liggen die in dezelfde lijn? Alle cruciale punten zoals je werktijden, je vrije uren, de samenstelling van het gezin, de taken die van jou verwacht worden, hoeveel zakgeld je krijgt, bespreek je best vooraleer je op het vliegtuig stapt. Die afspraken op papier zetten klinkt misschien vrij formeel, maar het zorgt er wel voor dat de wederzijdse verwachtingen niet te ver uit elkaar lopen.

Als toekomstig au pair in Australië heb je alvast een groot voordeel: je gastgezin spreekt Engels. Je kan hen dus rechtstreeks vragen stellen. Belangrijk nadeel: Australië ligt letterlijk aan de andere kant van de wereld en dan kan je telefoonrekening behoorlijk oplopen… Skype vormt een prima alternatief. Het is goedkoop en je krijgt meteen een beeld van de gezinsleden en het huis.

Je voorganger weet er alles van

Als je meer wil te weten komen over je gastgezin kan je ook met je voorgangers contact opnemen. Vaak verblijft er op het ogenblik al een au pair die je even kan skypen? Veel gastgezinnen vragen ook aan hun au pair in Australië of ze hun contactgegevens mogen doorgeven aan de opvolgers. Gewoon vragen aan je toekomstig gastgezin is de normaalste zaak van de wereld. Hoe sneller je met hen contact opneemt, hoe meer informatie je kan verzamelen.

Praten helpt (bijna) altijd

Jobstop blijft je natuurlijk helpen mocht er iets fout lopen. Maar hier zijn alvast enkele preventietips: Australiërs staan bekend als gemoedelijke mensen, die houden van een rustige levensstijl. Verreweg de meeste discussies zijn terug te brengen tot een misverstand bij de start of een cultureel verschil. Praten helpt. Als jou iets stoort, kan je dat bijna altijd uit de wereld helpen met een openhartig gesprek.

Reisdocumenten

Verlies tijdens je verblijf in Australië je persoonlijke documenten niet uit het oog. Je paspoort is cruciaal. Geef het nooit in bewaring. Als iemand het vraagt, bezorg die dan een kopie. Of stuur met je smart phone een foto van je gegevens door. Hou als au pair in Australië ook altijd en overal de belangrijkste telefoonnummers binnen handbereik: die van je gastgezin en van de Belgische ambassadeZij zullen je eerste hulplijn zijn. 

Lijkt het je wat om als au pair in Australië op avontuur te gaan? Meer info vind je op deze paginaLees onze getuigenissen of contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie over au pairs in Australië.