21
feb
2018

Au pair Amerika: volg je American dream!

Amerika, Au pair | gelezen in 5 minuten
amerikaanse kindjes
  • Om Amerika te bezoeken als au pair in Amerika heb je een J1-visum nodig.

  • Je kredietkaart zou wel eens niet kunnen werken in de VS. Contacteer vooraf je bank!

  • De border patrol heeft compleet geen gevoel voor humor. Doe geen poging.

De grote aantrekkingskracht van Amerika? Je voelt je meteen thuis. Je praat immers een mondje Engels – en de rest passen de Amerikanen die best gewend zijn aan anderstaligen zelf wel bij. Je herkent, zeker in de grote steden, meteen gebouwen uit films en series. Kortom, de US voelt aan alsof je op bezoek gaat bij een verre neef.

J1-visum

Perfect toch, om au pair in Amerika te worden? Absoluut, maar er zijn wel een paar Amerikaanse trekjes die je misschien zullen verrassen. De VS is zeer gastvrij, maar vanuit België heb je wel een J1-visum nodig. Je ontvangt van Jobstop de nodige documenten om je J1-visum te kunnen aanvragen.

Werkt je creditcard wel?

Jawel, je kan overal in de VS met je kaart betalen. Zelfs een krant van 99 cent als je dat wil. Je hebt een creditcard en dus ben je veilig as au pair in Amerika. Maar controleer wel even of je bank je kaart niet beperkt heeft tot betalingen in België. En neem toch ook maar wat dollars mee, gewoon voor de zekerheid.

De legendarische Border Patrol

Sinds 9/11 is de controle in de Amerikaanse luchthavens geen lachertje meer. Letterlijk. Bereid je voor op een norse beambte die vingerdrukken neemt, een foto maakt en vragen zal stellen. Waarom kom je? Kom je alleen? En vooral: waar zal je logeren. Hou dus een adres bij de hand. En vooral: maak geen grapjes. De agenten van de Border Patrol zijn niet geselecteerd op hun gevoel voor humor. Integendeel.

Maar eens je die horde genomen hebt, ben je er helemaal klaar voor. Au pair in Amerika? Dit is het land van de American dream. Jobstop biedt je een waaier aan mogelijkheden aan en helpt je graag je keuze maken. Lees onze getuigenissen of contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie over au pairs in Amerika.