19
Mar
2018

Alles wat je wil weten over reizen en werken in Nieuw-Zeeland.

Nieuw-Zeeland, Werken en reizen | gelezen in 5 minuten
schapen Nieuw-Zeeland
  • Wel soort jobs kan je doen?

  • Welk loon kan je verwachten?

Begin goed voorbereid aan je avontuur bij de kiwi’s. We geven je hieronder al een aantal interessante tips en weetjes mee. Een workingholiday is werken in Nieuw-Zeeland om daarbij ook leuk te kunnen reizen. Vergeet zeker niet te genieten!

Soort werk en bijbehorend loon

Als je straks gaat werken in Nieuw-Zeeland, dan wil je natuurlijk weten wat de werkvakantie je kan opbrengen. Als je een visum voor een werkvakantie hebt, dan kan je in principe elk type werk doen, tenzij het heel gespecialiseerd werk is of er specifieke vergunningen voor nodig zijn. Vaak zal je terecht komen in een restaurant, hotel, op een boerderij of fruitkwekerij. Het loon dat je mag verwachten voor dergelijke jobs hangt af van de regio, het soort bedrijf, het seizoen, je eigen ervaring, enz… Gemiddeld mag je tussen de 15 en 18 dollar per uur verwachten.

Booming fruitbusiness

De oogst in de fruitsector heeft in 2016 een recordopbrengst. Al dat fruit moet dus geplukt en verpakt worden, zodat het kan geëxporteerd worden. Er is dus goed werk te vinden als fruitplukker in de regio’s Northland, Bay of Plenty, Hawkes Bay en Marlborough.

Toenemend toerisme

Het aantal toeristen in Nieuw-Zeeland neemt ook jaar na jaar toe. In de toeristische sector is men steeds op zoek naar tijdelijke krachten. Denk hierbij aan hotels, hostels, motels, restaurants, cafés, campings, touroperators, aanbieders van excursies, enz…

Keerzijde is weliswaar dat het wat moeilijker gaat om een slaapplaats te vinden. Hostels en motels bijvoorbeeld geraken snel volgeboekt. Als je dus ergens langer wil verblijven, regel dan direct ook je accommodatie voor een langere tijd. Als je langer dan 3 maanden op één plaats blijft, dan kan het interessant zijn om te gaan samenwonen op een gedeeld appartement of in een studentenhuis.  “Flatting” is ondertussen een echte trend tijdens het reizen en werken in Nieuw-Zeeland.

Op zoek naar meer informatie over reizen en werken in Nieuw-Zeeland? Met Jobstop beleef je een spetterend avontuur downunder. Lees onze getuigenissen of contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie over werken in Nieuw-Zeeland.