Verzorg één van de prachtigste en meest fascinerende dieren ter wereld verzorgen. De reuzenpanda is spijtig genoeg met uitsterven bedreigd. Wetenschappers schatten het totaal aantal panda's op ongeveer 1600 wereldwijd. Je krijgt de unieke kans om deze zeldzame, schattige en liefdevolle dieren zelf te verzorgen in het pandareservaat in Bifengxia en je draagt zo mee bij aan een nieuwe toekomst en een veiligere leefomgeving van deze dieren.
Aanvullende informatie

 • Bestemming:

  Chengdu, de hoofdstad van Sichuan, situeert zich in het zuidwesten van China in een dichtbevolkte provincie waar zo’n 20 miljoen mensen wonen. Het is een welgekende stad met een langdurige geschiedenis en beschaving. Chengdu is ook gekend als brokaatstad, omdat er tijdens de Han-dynastie veel brokaat werd gemaakt. Ook wordt de stad de stad van Hibiscus genoemd, omdat de stadswallen beplant waren met hibiscus. Chengdu heeft veel interessante plaatsen en staat bekend voor zijn traditionele kunst, ambachten, etnische folklore en wondermooie landschappen. In het volkspark van Chengdu begeef je je tussen de plaatselijke bevolking om de cultuur op te snuiven, mensen tai chi te zien oefenen en zelfs danslessen te doen.

 • Projectinformatie:
  De reuzenpanda is één van de prachtigste en meest fascinerende dieren ter wereld, maar is spijtig genoeg ook bedreigd. Wetenschappers schatten het totaal aantal panda's op ongeveer 1600 wereldwijd. Je krijgt de unieke kans om deze zeldzame, schattige en liefdevolle dieren zelf te verzorgen in Chengdu en je draagt zo mee bij aan een nieuwe toekomst en een veiligere leefomgeving van deze dieren. De oriëntatieweek vindt plaats in Chengdu.

  Deze dieren redden is een constante race tegen de tijd! Je wordt tewerkgesteld in het pandareservaat in Bifengxia. Jouw taak als vrijwilliger bestaat erin dat je het eten bereidt voor de panda's, je geeft en serveert ze eten zoals appels, pandabrood en wortelen. Je gaat op zoek naar hun lievelingseten: de bamboestokken. Je verricht er onderzoek door observatie en integratie in hun leefwereld. Je helpt hen ook met het voorzien van medische verzorging. Uiteraard beschik je ook over voldoende tijd om ten volle te kunnen genieten van de liefde van deze dieren. Vergeet zeker je fototoestel niet! Een fantastische en verrijkende ervaring bij één van de mooiste diersoort in de wereld! 
   
  Om de leefomgeving van de panda’s te respecteren en de ecologische omgeving van de panda’s in zijn natuurlijke habitat zo weinig mogelijk te storen, wordt er een bijdrage gevraagd als je baby panda’s wil vasthouden en hiervan foto’s wil maken of panda’s wil aanraken. De bijdrage die je betaalt gaat integraal naar het project.
   
 • Je rol als vrijwilliger:
  Je krijgt een briefing die wordt gegeven door de pandawachters om vervolgens van start te gaan met je vrijwilligersproject in het pandareservaat. Hieronder vind je alvast een overzicht van je takenpakket als vrijwilliger:
            • Je werkt als assistent van de pandawachter.
            • Je kuist het slaaphok en de tuin van de reuzenpanda.
            • Je bereidt het eten voor zoals: wortelen, appels, pandabrood en koekjes. Uiteraard zoek je ook naar het lievelingseten van de panda’s: de bamboestokken.
            • Af en toe krijg je ook de gelegenheid om de wetenschappers te helpen bij het verzamelen van de data
            • Af en toe help je ook de dierenarts bij de medische verzorging van de panda’s
 • Accommodatie:
  Je nieuwe thuisbasis is in de herberg, gelegen aan het pandareservaat en dicht bij de bergen. Je verblijft in een 2- tot 3-persoonskamer met badkamer. Er is warm water voorzien. Je kan gratis gebruik maken van de wasmogelijkheden. Je maaltijden worden voorzien in de herberg. Het zijn typische Chinese maaltijden. Let zeker op de ‘yummy dishes’.
   
 • Prijzen:

  Prijzen:

        Aantal weken       Prijs
        2 weken                € 1000 
        3 weken    € 1350
        4 weken    € 1700

   

  Inbegrepen:

  Voor vertrek:

        -  Hulp en advies vanaf inschrijving tot terugkomst
        -  Informatiegids van A tot Z over het pandaproject in China
        - Vrijblijvende prijsofferte vliegtuigticket en de mogelijkheid om te reserveren
        - Hulp en advies bij visumaanvraag

  Na Vertrek:

         - Plaatsing in Project
         - Begeleiding ter plaatse
         - Transfer bij aankomst in de luchthaven van Chengdu
         - Transfer bij terugkeer
         - Maaltijden
         - Accommodatie in een vrijwilligershuis (gemeenschappelijke kamers)
         - Certificaat als bewijs van je deelname (vanaf 4 weken)

  Niet inbegrepen:
         - 
  Registratiekosten € 65
         - Vliegtuigticket heen/terug
         - Persoonlijke uitgaven
         - Paspoort- en visumkosten
         - Verplichte reisverzekering
         - Annuleringsverzekering
         - Extra excursies

 • Voorwaarden en Startdata:
  Leeftijd: vanaf 18 jaar 
  Taal: basiskennis Engels 
  Overige: aanpassingsvermogen, geduld, flexibel, goede fysieke conditie, initiatiefnemer, teamplayer, open minded, positieve ingesteldheid en een grote dosis inlevingsvermogen
   


  Praktische info:
              Locatie:
  Chengdu
              Taal: Mandarijns
              Beste reistijd: Het voor- en najaar staan bekend voor goede reisperiodes om China te bezoeken.
              Munteenheid: Chinese Yuan
              Bevolkingsaantal: 1.3 miljard

              Periode: heel het jaar
              Startdata: om de 2 weken: start maandag, aankomst zondag
              Duur: vanaf 2 weken
              Inschrijven: min. 2 à 3 maanden voor vertrek
 • Land: China
 • Interesse: Wildlife & Dieren
 • Duur: Tussen 2 en 4 weken

Getuigenissen

Klaar voor een buitenlands avontuur?

Community

Lid van

WYSE Work and Volunteer

IAPA International Au Pair Association