Heb jij zin om samen met Eyes for the World slechtzienden een recht te geven op goed zicht? Dan is dit project op jouw lijf geschreven. Samen met Eyes for the World geef je mensen op projecten in Madagascar een beter zicht met zelfcorrigerende brillen. Eyes for the World werkt samen met het Center for Vison dat instaat voor de ontwikkeling van deze brillen.
 


Aanvullende informatie

 • Bestemming:

  Madagaskar is een van de grootste eilanden ter wereld, met een enorme variatie in landschappen. In het oosten en noorden vindt u dichte tropische wouden, in het zuidwesten is het woestijnachtig met een unieke vegetatie. In het binnenland bevinden zich de hooglanden. De unieke flora en fauna en haar vriendelijke bevolking zijn met geen enkel ander land te vergelijken, eigenlijk een continent op zich. Het is het land van de vele soorten lemuren, halfapen die in tientallen verschillende soorten op het eiland voorkomen. 

  Madagaskar is qua natuur een van de rijkste landen ter wereld. Dit komt door de geïsoleerde ligging van dit eiland: vierhonderd kilometer uit de kust van Mozambique in de Indische Oceaan. Op Madagaskar leven maar liefst negentig procent van alle lemuren of maki’s (halfapen). De lemuren behoren tot de primaten. Een groot aantal soorten van de lemuren komen alleen op Madagaskar voor. In de nationale parken zult u op zoek gaan naar de lemuren, tijdens wandelingen en nachtexcursies.

  Door de geïsoleerde ligging van het eiland heeft Madagaskar een unieke flora en fauna. U vindt op het eiland maar liefst zeven van de acht soorten baobabs (bomen) op aarde. De nationale boom van Madagaskar is dan ook de Baobab. Een van de bekendste plaatsen om de Baobab te zien is de 'Allee des Baobabs', de laan van Baobabs, op de weg naar Belo sur Tsirihibina. Een opvallend landschap met een verzameling van meer dan 1000 jaar oude Baobab bomen. Een andere bekende boom, die wereldwijd in de tropen voorkomt, is de flamboyant.

  Dit eiland heeft een unieke flora en fauna en biedt alles wat strand- en watersportliefhebbers zich maar kunnen wensen. Madagaskar heeft meer dan vijfduizend kilometer aan kust, met tropische baaien, heldere lagunes en paradijselijke palmstranden. Daarbij zijn er ook nog ongerepte koraalriffen en dat alles zonder al te veel toeristen. 

  Via Jobstop en Eyes for the World koppelen wij het aangename aan het nuttige. Wanneer de brilletjes zijn gedistribueerd is het tijd om de hoogtepunten te ontdekken van dit fantastisch land zoals Antananarivo en Andasibe.

 • Projectinformatie:
  Eyes for the World
   
  Meer dan 60 miljoen jonge mensen hebben geen middelen om een bril aan te schaffen die ze eigenlijk nodig hebben. Vandaag zijn er spijtig genoeg 100 miljoen volwassenen die het slachtoffer zijn van bijziendheid of myopia. Terwijl dit probleem makkelijk te verhelpen valt met een simpele bril.
   
  Ongeveer 60% leeft verder zonder de nodige correctie wat een enorme impact heeft op hun opvoeding, sociale leven, opleiding en algemene levenskwaliteit.

  Via de zelfcorrigerende brillen geef je de gebruiker de mogelijkheid om de lenssterkte te laten kiezen die hij of zij nodig heeft om een goed zicht te krijgen. Tijdens de 12-daagse rondreis help je mee met het uitvoeren van de oogcontroles en het distribueren van de brilletjes op projecten in Madagascar. Naast het project leer je de mooiste plekjes van Madagascar kennen en ontdek je meer over deze gastvrije bevolking.
 • Accommodatie:

  Tijdens je 12-daagse trip verblijf je in de volgende hotels.*

  23/03/2017 tot 28/03/2017 Verblijf in het Chalet des Roses in Antananarivo:

  Het Chalet des Roses hotel ligt in het hartje van Antananarivo, de hoofdstad van Madagascar. Het hotel biedt moderne en klassieke comfortabele kamers aan in Italiaanse stijl. Er zijn 38 kamers beschikbaar met de volgende faciliteiten: televisie, min-bar, elektronische kluis, een bureau en toegang tot internet. De badkamers bieden de Europese standaarden aan. 

  Antananarivo:

  De ligging van Antananarivo is prachtig. De hoofdstad van Madagaskar werkt zich op tegen de helling van een steile klif in het heuvelachtige gebied centraal op het eiland. De stad torent op een hoogte van ruim een kilometer zo'n 200 meter uit boven de omringende rijstvelden in het westen. Als de zon ondergaat, kleurt zij de getrapte stad elke avond donkeroranje.

  Tana, zoals Antananarivo door iedereen wordt genoemd, is gebouwd op de twaalf historische heuvels van de Imerian. Ondanks dat de stad in één eeuw qua inwonertal is gestegen van 50.000 tot meer dan 2 miljoen heeft Tana nog een redelijk dorpse uitstraling. Het is ondanks de vele bedelaars een heerlijke stad om een dag doorheen te dwalen, met een wirwar aan smalle steegjes, intieme pleintjes, brede trappen en bruggen die de verschillende heuvels met elkaar verbinden en indrukwekkende kerken. 


  29/03/2017 tot 30/03/2017 Verblijf in het Feon'ny Ala in Andasibe:

   
  Bent u op zoek naar een accommodatie gelegen op loopafstand van het Andasibe National Park, dan is het Feon’ny Ala iets voor u. Deze lodge grenst aan het nationale park waardoor u ’s ochtends wordt gewekt door de geluiden uit de jungle. Feon’ny Ala betekent dan ook 'stem uit het bos'. De bungalows van de lodge liggen redelijk dicht op elkaar maar doen gemoedelijk aan. Ze hebben allemaal een eigen badkamer en veranda. Sommige van de bungalows hebben twee verdiepingen waardoor deze lodge met name geschikt is voor families. Het hoofdgebouw doet wat eenvoudig aan maar een heerlijk Aziatische maaltijd maakt veel goed.
   
  Andasibe:

  Het Andasibe-Mantadia National Park ligt ca. 120 kilometer ten oosten van de hoofdstad Antananarivo. Het park is beter bekend onder de naam Périnet en kan vanuit het dorp Andasibe verkent worden. Het is één grote bezienswaardigheid. Dit dorpje staat vooral bekend om zijn 810 hectare grote Parc National d'Andasibe-Mantadia, ook wel bekend als Périnet. Het park is gelegen in het mooie tropische regenwoud en varieert in hoogte van 900 tot 1250 meter. Omdat het een tropisch regenwoud is regent het hier wel 210 dagen per jaar, toch blijven de paden in het park goed begaanbaar. Je vindt hier vooral de Indri indri (grote lemuren), kameleons, halfaapjes, palissander bomen, lianen en kikkers. Naast de Indri indri zijn er nog meer soorten lemuren in het park en in de maanden september en oktober zijn er mooie orchideeën te zien.Het park is nog niet aangetast door toerisme en hier kunt u de natuur op haar best zien. De grootste lemuursoort, de Indri Indri, leeft hier in een dichte groene omgeving en de schreeuwende geluiden zijn vooral ’s ochtend vroeg en in de namiddag te horen. Het gebied is ca. 10.000 hectare groot.

  31/03/2017 tot 01/04/2017 Verblijf in het Palmarium-reservaat:
   
  Het privé-reservaat van Palmarium staat bekend als het Ankanin'ny Nofy wat zich vertaalt uit Malagassisch als 'nest van dromen'. Het privé-reservaat is 50 hectare en ligt in het Lake Ampitabe gebied aan de oostkust van Madagaskar.

  01/04/2017 tot 03/04/2017 Verblijf in het Chalet des Roses in Antananarivo:

  Het Chalet des Roses hotel ligt in het hartje van Antananarivo, de hoofdstad van Madagascar. Het hotel biedt moderne en klassieke comfortabele kamers aan in Italiaanse stijl. Er zijn 38 kamers beschikbaar met de volgende faciliteiten: televisie, min-bar, elektronische kluis, een bureau en toegang tot internet. De badkamers bieden de Europese standaarden aan. 

  *Gelieve er rekening mee te houden dat de accommodaties gebaseerd zijn op het behalen van 10 personen. 

 • Prijzen:

  Prijzen:

            Aantal deelnemers                       Prijs obv een 2-persoonskamer*                 Prijs obv een 3-persoonskamer*

               - 15 personen                                               € 686                                                             € 610
               - 10 personen                                               € 723                                                             € 649

  Deelnemers: Min. 10 - max. 15 

  Vluchtprijs is niet inbegrepen. De vluchtprijs is een indicatieprijs en komt neer op € 835 / persoon (taksen inbegrepen).

  Inbegrepen:

  Voor vertrek:
        - Hulp en advies vanaf inschrijving tot terugkomst
        - Informatiegids van A tot Z over het project in Madagascar
        - Vrijblijvende prijsofferte vliegtuigticket en de mogelijkheid  om te reserveren
        - Hulp en advies bij visumaanvraag

  Na vertrek:

          - Alle transferts en transporten
          - Accommodatie obv een 2-persoonskamer of 3-persoonskamer
          - Enkel ontbijt
          - Begeleiding gedurende het hele project

  Niet inbegrepen in de prijs:
         
  - Registratiekosten € 65
          - Vliegtuigticket heen/terug (+/- € 835)
          - Paspoortkosten
          - Verplichte reisverzekering
          - Annuleringsverzerkering

 • Voorwaarden en Startdata:

  Leeftijd: vanaf 18 jaar
  Taal: basiskennis Engels
  Overige: Een goede gezondheid, aanpassingsvermogen, geduld, initiatiefnemer, teamplayer, open minded, positieve ingesteldheid en een grote dosis inlevingsvermogen.

  Praktische info:
             Locatie:
  rondreis in Madagascar
             Taal: Malagassisch
             Beste reistijd: eind april tot eind oktober
             Munteenheid: Malagassisch Ariary
             Bevolkingsaantal: +/- 23 miljoen
             Periode: van 23 maart tot en met 4 april 2017
             Deelnemers: min. 10 - max. 15
             Duur: 12 dagen
             Inschrijven: tot 04 maart 2017 

 • Land: Zuid-Afrika
 • Interesse: Sociaal
 • Duur: Tussen 4 en 12 weken
 • Reisschema:

  - Donderdag 23 maart 2017

  Je wordt bij aankomst opgehaald op de internationale luchthaven van Antananarivo. Vervolgens is er een transfer voorzien naar de Chalet des Roses.

  Het Chalet des Roses hotel ligt in het hartje van Antananarivo, de hoofdstad van Madagascar. Het hotel biedt moderne en klassieke comfortabele kamers aan in Italiaanse stijl. Er zijn 38 kamers beschikbaar met de volgende faciliteiten: televisie, min-bar, elektronische kluis, een bureau en toegang tot internet. De badkamers bieden de Europese standaarden aan. 

  - Vrijdag 24 maart tot dinsdag 28 maart 2017

  Vandaag breng je een bezoek aan projecten en voer je oogcontroles uit of geniet je van een vrije dag. 

  Je verblijft in de Chalet des Roses.

  - Woensdag 29 maart 2017

  Vandaag vertrek je naar Andasibe . Tijdens je rit naar Andasibe staat er ook nog een bezoek aan het Peyreiras reservaat op het programma. 

  Je verblijft in het Feon’ny Ala. Ben je op zoek naar een accommodatie gelegen op loopafstand van het Andasibe National Park, dan is het Feon’ny Ala iets voor jou. Deze lodge grenst aan het nationale park waardoor je ’s ochtends wordt gewekt door de geluiden uit de jungle. Feon’ny Ala betekent dan ook 'stem uit het bos'. De bungalows van de lodge liggen redelijk dicht op elkaar maar doen gemoedelijk aan. Ze beschikken allemaal over een eigen badkamer en veranda. Het hoofdgebouw doet wat eenvoudig aan maar een heerlijk Aziatische maaltijd maakt veel goed. 

  - Donderdag 30 maart 2017

  Er staat een octendexcursie naar Andasibe op het programma om oa een bezoek te brengen in Indri. Inde namiddag bezoek je het Vakona-privéreservaat. In dit reservaat bevindt er zich een lemureneiland en een krokodillenmeer. ’s Avonds staat er een avondwandeling op het programma om de nachtdieren te kunnen spotten.

  Je verblijft in het Feon’ny Ala.

  - Vrijdag 31 maart 2017

  Vandaag trek je naar Manambato. Via de boot ga je naar Akan’ny Nofy en breng je een bezoek aan het Palmarium reservaat en de Aye Aye lemuren.

  Je verblijft in het Palmarium hotel. Het Palmarium Hotel ligt in het Ankanin’ny Nofy aan het Pangalanes Kanaal. Het hotel dankt haar naam aan het nabijgelegen Palmarium reservaat. Tijdens een bezoek aan dit reservaat kom je in contact met verschillende soorten lemuren. Het zijn wilde dieren maar niet bang voor mensen waardoor je geweldige foto’s kan maken. Het verblijf in het hotel is in propere maar eenvoudige bungalows. De kamers zijn gebouwd uit lokale materialen en hebben allemaal uitzicht op het kanaal. Het hotel beschikt verder over een restaurant waar lokale maaltijden worden geserveerd.

  - Zaterdag 1 april 2017

  Je brengt een bezoek aan een traditioneel vissersdorpje. Je verblijft in het Palmarium hotel.

  - Zondag 2 april 2017

  Via de boot ga je terug naar Manambota om zo terug te keren naar Antananarivo.

  Je verblijft in Chalet des Roses.

  - Maandag 3 april 2017

  Je brengt een bezoek aan het Ambohimanga Koninklijk buitenverblijf. Vervolgens is er nog wat tijd om te shoppen en het perfecte cadeau uit te kiezen voor het thuisfront.

  ’s Avonds is er een transfer voorzien naar de luchthaven voor je vlucht huiswaarts.

  Zo heb je zelf een geweldige tijd terwijl je zelf ter plaatse je steentje bijdraagt.

  - Dinsdag 4 april 2017

  Je komt toe in Brussel.

   

Getuigenissen

Klaar voor een buitenlands avontuur?

Community

Lid van

WYSE Work and Volunteer

IAPA International Au Pair Association