Maak een bijzondere reis naar Guatemala en ervaar de boomyoga. In deze 17 daagse reis beoefen je yoga/ meditatie en werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. Je maakt ook contact met de cultuur en de bevolking van Guatemala.

Heb jij zin om op avontuur te gaan en tegelijkertijd op persoonlijk vlak meer te ontwikkelen?

- Gun jij jezelf tijd voor inspiratie en durf je te genieten?
- Sta je regelmatig stil bij wat je wilt?
- Gebruik je dagelijks je talenten, die je hebt gekregen?
- Is er niets dat je uitstelt, niet oplost of laat liggen?
- Wat zijn je talenten en je kernkwaliteiten en hoe kun je die dagelijks inzetten?
- Wat zijn je blokkades en hoe kun je leren je hart mee te openen?
- Wat geeft jou energie?
Aanvullende informatie

 • Bestemming:

  Guatemala wordt weleens het land van de eeuwige lente genoemd. De kleurrijke Mayacultuur leeft er nog volop. Het is één van de mooiste en meest indrukwekkend landen van Latijns-Amerika. Zoek het avontuur op in Guatemala met de indrukwekkende vulkanen, historische plaatsen, spectaculaire regenwouden en eeuwenoude Mayaruïnes. De bevolking bestaat voor bijna 50% uit Indianen en de mensen zijn zeer vriendelijk en gastvrij.

  Bouw jij mee aan een land waar de armoede nog deel uitmaakt van het straatleven? Leer de tradities, gewoontes en de kleurrijke kleding kennen van dit land.

 • Projectinformatie:

  Ben je enthousiast om een ander land te ontdekken? Ontdek Guatemala en ga mee op yogareis naar het land van de Maya’s.
  Deze reis is voor iedereen, die zich meer bewust wil worden over wat hen drijft, dit willen delen en die tevens een bijdrage willen leveren aan lokale ontwikkeling van de Maya ’s d.m.v. een stage of vrijwilligerswerk. Je verblijft in een gastgezin en kunt eventueel ook deelnemen aan een taalcursus Spaans.

 • Je rol als vrijwilliger:

  Dag 1: Je komt toe op de luchthaven in Guatemala-City “La Aurora”. Een transfer brengt je naar een hotel, dichtbij de luchthaven. Hier breng je de nacht door.

  Dag 2: Je vertrekt naar Flores, National Park Tikal. Vroeg in de ochtend word je opgehaald door een taxi en word je naar de luchthaven in Guatemala-City gebracht om naar Flores te vertrekken. Op het vliegveld van Flores word je opgehaald door een privéshuttle bus om naar National Park Tikal te gaan voor een driedaags verblijf. De natuurliefhebbers kunnen in Tikal hun hart ophalen, want deze omgeving ontleent zich perfect om te onthaasten. In de namiddag staat er boomyoga in de jungle van El Peten op het programma.

  Dag 3: Een toer in National Park Tikal. Een excursie met een Engels sprekende gids heel vroeg in de ochtend een zonsopgang wandeling door de jungle waar je kunt genieten van de opkomende zon en het wakker worden van de apen, vogels en nog veel meer. We beklimmen de hoogste piramide. Vanuit dit fantastische uitzicht bovenop de piramide doen we een ochtendmeditatie. In de namiddag doen we deugdenyoga.

  Dag 4: Je vertrekt naar Quetzaltenango. Heel vroeg in de ochtend word je opgehaald om naar de luchthaven in Flores naar Guatemala-City te vliegen. Op de luchthaven in Guatemala-City word je opgehaald door een bus die je naar het gastgezin in Quetzaltenango brengt.


  Dag 5: Workshop Innerlijk Kind . We hebben les op een buitenlocatie in Quetzaltenango. Deze dag maak je opnieuw kennis met je kernkwaliteiten en hoe je die opnieuw kunt gaan inzetten. Je word je ook bewust van je blinde vlekken en je niet zichtbare blokkades. Je word gecoacht om deze, ter plekke, op te lossen. Hiervoor gebruiken we creatieve opdrachten.

  Dag 6: Twee-daagse excursie Laguna Chicabal, 1 overnachting in een tent. Je beschikt twee dagen om deze prachtige omgeving te leren kennen. Vroeg in de ochtend word je opgehaald door een Engels sprekende gids. Een shuttle brengt je naar een vertrekpunt waar je de vulkaan beklimt. We overnachten in de natuur bij het meer en genieten van het prachtig uitzicht En de overweldigende sterrenhemel. In de middag hebben we een loopmeditatie rondom het Heilige meer Laguna Chicabal.

  Dag 7: Laguna Chicabal. Je kunt deelnemen aan een zonsopgangmeditatie, yoga in de natuur aan het Heilige Kratermeer Laguna Chicabal. In de middag hebben we coaching sessies. De aandacht word gericht word op jezelf. Je ontvangt tips en leert wat je kunt doen om je kernkwaliteiten en je talenten dagelijks in te zetten. In de middag vertrek terugreis naar Quetzaltenango.

  Dag 8: Thema loslaten – Maya-ceremonie. In de ochtend ontvang je een ontspanningsinstructie d.m.v. lichaamsbewustwording en ontspanningsmethodes. We leren om actief en passief te ontspannen. Tijdens het coachen worden somatische spanningspatronen behandelt d.m.v. ademtherapie. Je leert ook hoe je deze ademtherapie dagelijks kunt inzetten. Je heb immers altijd je adem bij je. In de middag doen we een loslaatritueel. In de avond gaan we naar een buitenlocatie waar we een Maya ritueel doen onder begeleiding van een echte Maya priester sjamaan.

  Dag 9: Workshop gronden en excursie naar de geneeskrachtige zwavelbaden van Almolonga. We doen een meditatie en leren om te gronden. In de middag vertrek je naar het Maya dorp Almolonga, waar de warmwaterbronnen zijn. Hier kun je volop ontspannen en genieten van de ontspannende zwavelbaden.

  Dag 10: Chakra yoga en meditatie in de natuur op het terrein van Colonia Vista Hermosa. De hele dag buiten yoga in de natuur. De aandacht word gericht op je fysieke-, emotionele-, mentale- en spirituele welzijn. Hierin word je gecoacht. Daardoor word je bewust dat je beschikt over meer energie.


  Dag 11: Yoga reis door de chakra’s en wat is positieve- en negatieve energie. We beoefenen yoga en activeren d.m.v. yoga oefeningen alle chakra’s in je lichaam. Daardoor heb je meer energie. De chakra's zijn in ons lichaam de besturingscentra van de energiekringloop. Ze vormen een reeks wielvormige draaikolken op het oppervlak van het etherisch lichaam en worden doorstroomd door de vitale energie die ons in leven houdt. Chakra's zijn punten op de ruggengraat die naar voren wijzen / draaien in een soort radars of draaikolken van energie.


  Dag 12: Driedaags verblijf in het dorpje Pananchel, ligt bij het meer van Atitlan. Panachel ligt ten zuidwesten van Guatemala op een hoogte van 1.597 met een prachtig uitzicht op het meer van Atitlan. In de ochtend word je in alle vroegte opgehaald door een shuttle. We overnachten in Panachel en in de middag maken we een wandeling rondom het meer van Atitlan.

  Dag 13: Panachel, dit dorpje ligt bij het meer van Atitlan. In de ochtend vertrekken we naar het natuurpark Reserva Natural Atitlan. We wandelen over hangbruggen, langs stroompjes en watervallen met hele mooie uitzichten. Er zijn apen en neusbeertjes te zien en nog veel meer.

  Dag 14: San Juan, bij het meer van Atitlan. We maken een boottocht over het meer en we varen naar het dorpje San Juan. Het is een indianen vissersdorpje.
  Jongerenreis yoga naar Guatemala

  Dag 15: Antigua, een prachtig, koloniaal stadje ( het staat op de lijst van de wereld erfgoed UNESCO). Vroeg in de ochtend word je opgehaald door een shuttle om naar Antigua te gaan. Ontdek de bezienswaardigheden van Antigua. Je verblijft één nacht in een hostel in Antigua.

  Dag 16: Vertrek naar de airport in Guatemala-City. Afhankelijk van je vliegtijd word je opgehaald door een shuttle om naar je geboorteland te vertrekken.

  Dag 17: aankomst in land van herkomst.


  Wij helpen je met het reserveren van je vluchten en je esta-biljet. Vóór vertrek ontmoet de groep elkaar minstens 1 keer. Een mooie manier om elkaar al wat beter te leren kennen en een antwoord te krijgen op al je praktische vragen.

 • Prijzen:

  Prijzen:
         
  Startdatum                                          Prijs
  03/04/2017 tot 19/04/2017                     € 1888
  24/07/2017 tot 09/08/2017                     € 1888
  27/11/2017 tot 13/12/2017                     € 1888                                                   
                  

  Inbegrepen:

  Voor vertrek:

        - Hulp en advies vanaf inschrijving tot terugkomst
        - Informatiegids van A tot Z over het vrijwilligersproject in Guatemala
        - Vrijblijvende prijsofferte vliegtuigticket en de mogelijkheid om te reserveren
        - Hulp en advies bij visumaanvraag

  Na vertrek:

        - Transfer bij aankomst en terugkeer (Van Antigua naar Guatemala City);
        - 2 overnachtingen bij aankomst (Ontbijt in Antigua in hotel Los Bucaros);
        - 2 excursiedagen, 1 trektocht, 1 overnachting in een tent bij het Heilige meer van Laguna Chicabal, inclusief yoga en meditatie en een Engelssprekende gids / dragers voor de tenten en de bagage;
        - Transferdienst van Antigua naar Quetzltenango (Xela);
        - Accommodatie in een gastgezin
        - Maaltijden (3 x per dag, lokale keuken)
        - Transport van en naar project
        - Plaatsing in het project
        - Certificaat als bewijs van je deelname (vanaf 4 weken)

  Niet inbegrepen:
        
  - Registratiekosten € 65
         - Vliegtuigticket heen/terug (Guatemala City, retourticket vanuit Guatemala City naar Flores)
         - Persoonlijke uitgaven
         - Paspoort- en visumkosten
         - Verplichte reisverzekering
         - Annuleringsverzekering
         - Indien je nog vrijwilligerswerk wil vastkoppelen aan je 17-daagse yogareis
         - Security taks $ 3

 • Voorwaarden en Startdata:

  Leeftijd: vanaf 18 jaar
  Taal: basiskennis Engels (gevorderde kennis Engels vereist voor taalprojecten)
  Overige: een goede gezondheid, aanpassingsvermogen, geduld, initiatiefnemer, teamplayer, open minded, positieve ingesteldheid en een grote dosis inlevingsvermogen

  Praktische info:
          

              Taal: Spaans
              Beste reistijd: het hele jaar, van november tot mei is het droogseizoen
              Munteenheid: Quetzal (GTQ)
              Bevolkingsaantal: +/- 15 miljoen
              Periode:
                  - 13 november t/m 30 november 2016
                  - 24 juli t/m 9 augustus 2017
                  - 27 november t/m 13 december 2017
              Duur: 17 dagen
              Inschrijven: minimaal 1 maand voor vertrek

 • Land: Guatemala
 • Interesse: Sociaal
 • Duur: Tussen 2 en 4 weken

Getuigenissen

Klaar voor een buitenlands avontuur?

Community

Lid van

WYSE Work and Volunteer

IAPA International Au Pair Association