Ontdek Cambodja op een unieke manier en draag je steentje bij in het weeshuis in Arey Khsat!
 
Hou jij van kinderen en wil je je graag je steentje bijdragen? Dan is het weeshuisproject in Cambodja beslist iets voor jou! 
 

Aanvullende informatie

 • Bestemming:

  Cambodja ligt in het zuidelijke deel van het Indochina schiereiland in Zuidoost-Azië en biedt een enorme rijkdom aan schoonheid met haar eeuwenoude Khmer beschaving. De oude voormalige hoofdstad ‘Angkor Wat’ is wereldberoemd. Deze stad bevindt zich letterlijk in de jungle waar je de prachtige tempels kan bewonderen. Het Rode Khmer regime onder leiding van Pol Pot heeft een enorme voetafdruk achtergelaten in Cambodja. Hulp is zeker welgekomen in dit land en de gemoedelijke bevolking apprecieert dit enorm.

 • Projectinformatie:
  Als vrijwilliger begeleid je de kinderen bij het opstaan en slapen gaan, geef je Engelse les en verzorg je mee het animatieprogramma.
   
  Cambodja kent nog steeds schrijnende armoede. Honderdduizenden ouders die hun kinderen niet kunnen onderhouden. Cambodja waar een sociaal vangnet onbestaand is en waar opvang zo noodzakelijk is.

  Het is een land waar afscheid nemen bijna humaan en begrijpelijk te noemen valt. Overal vind je kinderen die aan hun lot zijn overgelaten. Deze jonge mensen willen ook huiselijkheid en geborgenheid. Een plaats waar ze zich thuis voelen en waar hun toekomst geen loos begrip is. Een plek waar ze op een menselijke manier kunnen overleven.

  Het weeshuisproject wil een thuis zijn voor deze jongeren. Niet alleen een onderdak bieden, maar ook een ‘thuis’. Het project wil hen iets tastbaars bieden… na de killing fields, een Sunny field! Na zoveel jaar intensief samenwerken, kunnen we dat.

  De weeskinderen op het project zijn er gelukkig. Ze lachen en spelen zoals ook onze kinderen dat doen.

  Chandara, Dimand, Sopeap, Lundy, Sotty, Darène merken iedere dag wat het betekent, als iemand zich over hen ontfermt, en daar…. wel daar doen we het voor!

  Hun thuis is een pand, net buiten Phnom Penh, dat de lokale organisatie in samenwerking met heel veel mensen heeft kunnen bouwen…

  Om te bouwen aan hun toekomst…. een toekomst voor 80 kinderen.
  Help ons mee bouwen aan hun toekomst……
   
 • Je rol als vrijwilliger:
  Een dag uit het leven als vrijwilliger:
   
  Je ochtend start omstreeks 5u00 met het wekken van de kinderen. Vervolgens gaan de kleine kinderen zich douchen. De verzorgster helpt hier ook bij. De oudere kinderen starten met het opkuisen van de lokalen. Nadat de kleine kinderen hebben gedoucht, helpen zij de grote kids mee met het opkuisen.
   
  Rond 6u00 vindt het ontbijt plaats, daarna heb je vrije tijd om je lessen voor te bereiden of met de kids te spelen.
   
  Vanaf oktober tot en met juni gaan de kinderen ook buitenshuis naar school. De meeste kinderen vertrekken ’s ochtends. Tijdens de schoolvakanties krijgen zij in de voormiddag computerles of Engelse les. Deze lessen worden gegeven door de leerkrachten tewerkgesteld in het weeshuis.
   
  In de voormiddag vanaf 8u00 kan er ook individuele Engelse leesbegeleiding gegeven worden aan de kinderen die niet naar school gaan. 
   
  Omstreeks 11u00 is er lunch. Na de lunch gaan de kleinste zo’n 1,5u rusten. De oudere kids mogen zichzelf bezighouden of rusten. Het merendeel van de vrijwilligers maakt ook gebruik van een siësta om even tot rust te komen.
   
  Van 14u00 tot 15u00 geven de vrijwilligers Engelse les aan de oudere kinderen.
  Daarna is er een pauze van 1 uur waar je ook kan spelen met de kids. Vanaf 16u00 tot 17u00 word er opnieuw Engelse les gegeven. De les wordt vooral aan de oudere kinderen gegeven met behulp van handleidingen. Indien mogelijk, worden de kinderen in groepen opgesplitst volgens hun niveau.
   
  De kleinere kinderen krijgen op dat moment les van de leerkrachten of mogen spelen.
   
  Om 17u is er avondeten voorzien. Na het avondeten gaan de kleintjes onder de douche. De vrijwilligers helpen samen met de verzorgster hierbij. Tussen 18u00 en 19.30u is er ruimte voor een animatie-activiteit. Op woensdag- en zondagavond staat er een filmavond op het programma die door de vrijwilligers wordt georganiseerd.

  Om 19.30u gaan de kleinsten slapen. De vrijwilligers begeleiden hen bij het poetsen van hun tanden en het naar bed toe gaan. De oudsten blijven nog wat wakker op de kamer. Omstreeks 20.30u worden alle lokalen gesloten en om 21u00 moet het stil zijn en gaat het licht uit. De nachtbewaker van dienst zorgt hiervoor.
   
 • Accommodatie:
  Tijdens de projecten verblijf je in een vrijwilligershuis. Je verblijft in gemeenschappelijke kamers waarbij er 2 stapelbedden zijn voorzien.

  Muskietennetten zijn ook aanwezig in de kamer. Er is een aparte douche, lavabo en toilet voor de deelnemers. In de kamer is er ook een rekje voorzien met spelmateriaal en een kleine schrijftafel om je lessen voor te bereiden.

  Er zijn ook 2 ventilatoren voorzien die voor verkoeling zorgen. Vergeet deze zeker niet uit te zetten als je de kamer verlaat want ze verbruiken veel energie.
 • Prijzen:
  Prijs: 
   
  Aantal weken     Prijs              

  min. 12 weken     € 150 ongeacht de duur van het project
   
  Inbegrepen

  Voor vertrek:
        - Hulp en advies vanaf inschrijving tot terugkomst
        - Informatiegids van A tot Z over het vrijwilligersproject in Cambodja
        - Vrijblijvende prijsofferte vliegtuigticket en de mogelijkheid om te reserveren
        - Hulp en advies bij visumaanvraag
   
  Na Vertrek:
         - Plaatsing in Project
         - Begeleiding ter plaatse  
         - Maaltijden
         - Accommodatie in een vrijwilligershuis (gemeenschappelijke kamers)
         - Certificaat als bewijs van je deelname (vanaf 4 weken)
   
  Niet inbegrepen in het project:
       
  - Registratiekosten € 65
        - Vliegtuigticket heen/terug
        - Transfer bij aankomst en terugkeer
        - Persoonlijke uitgaven
        - Paspoort- en visumkosten
        - Verplichte reisverzekering
        - Annuleringsverzekering
   
 • Voorwaarden en Startdata:

  Leeftijd: vanaf 21 jaar
  Taal: goede kennis van het Engels
  Overige: een goede gezondheid, aanpassingsvermogen, geduld, initiatiefnemer, teamplayer, open minded, positieve ingesteldheid en een grote dosis inlevingsvermogen

  Praktische info:
            Locatie: Arey Khsat, ligt op 25 minuten van Phnom Penh
            Taal: Khmer
            Beste reistijd: het hele jaar
            Munteenheid: Riel (KHR)
            Bevolkingsaantal: +/- 15 miljoen
            Periode: heel het jaar
            Startdata: iedere dag van de week
            Duur: vanaf 12 weken
            Inschrijven: minimaal 2 maand voor vertrek
 • Land: India
 • Interesse: Onderwijs
 • Duur: Tussen 4 en 12 weken
Meer in deze categorie: Sri Lanka: Sociale projecten »

Getuigenissen

Klaar voor een buitenlands avontuur?

Community

Lid van

WYSE Work and Volunteer

IAPA International Au Pair Association