Werken als au pair in Amerika!

De Verenigde Staten, met steden als New York, Washington en Californië, spreken tot eenieders verbeelding. Werken als au pair in Amerika is de ideale manier om ondergedompeld te worden in het Amerikaanse dagelijkse leven, de cultuur en de levensstijl van je gastgezin.

Als au pair in Amerika draai je mee in het dagelijkse familieleven en zorg je natuurlijk voor de kinderen. Je taken en werkuren worden bepaald in overleg met je gastgezin. Je helpt ze met opstaan en aankleden, en zorgt dat ze tijdig op school zitten. Erna heb je even tijd voor jezelf, maar ze kunnen je ook vragen om enkele lichte huishoudelijke taken op jou te nemen. Natuurlijk moet je de kinderen op tijd van school halen. Je helpt ze bij hun huiswerk, je brengt ze naar speelafspraakjes of de sportclub. Kortom, je verveelt je geen seconde. Door intensief met de kinderen bezig te zijn, leer je op een erg gemakkelijke en leuke manier de Engelse taal, wat later toch wel in je voordeel kan spelen. En bovendien smeed je vriendschapsbanden voor het leven, wat ook niet onbelangrijk is!

Ben je verzot op kinderen? Wil je graag je Engels verbeteren? Ben je geïnteresseerd in een culturele uitwisseling? En hou je bovendien van de Verenigde Staten? Dan is werken als au pair in Amerikavoor 12 maanden, beslist iets voor jou! Meer info vind je op deze pagina. Vraag vrijblijvend een prijsofferte aan of reserveer online.
  

Aanvullende informatie

 • Bestemming:

  Amerika is een land met veel contrasten: torenhoge wolkenkrabbers, prachtige natuur, waanzinnige shoppingcentra en uiteenlopende culturen en levensstijlen. Bovendien wordt het au-pairprogramma een groot avontuur voor jou waarbij je de kans krijgt om verschillende plaatsen te bezoeken zoals de Big Apple, de Golden Gate Bridge, Disneyland en de Grand Canyon. 

 • Programma:
  Oriëntatieweek in New York
   
  De 3-daagse oriëntatie in New York is de eerste stap voor een aangenaam verblijf in de States en dus ook een verplicht onderdeel. Op dinsdag kom je toe in New York en ga je via de supershuttle naar Hotel New Yorker, in het hartje van Manhattan. Je verblijft in een tweepersoonskamer samen met een andere internationale au pair. Het hotel ligt op wandelafstand van Broadway en Times Square, de perfecte locatie om The Big Apple te leren kennen!
   
  Tijdens deze oriëntatie leer je meer over de Amerikaanse levensstijl en cultuur en bereid je je voor op je nieuwe verantwoordelijkheden als au pair. Voor je vertrek neem je deel aan een aantal online cursussen over je rol als au pair. De praktische cursussen worden voorzien tijdens de oriëntatiedagen in New York. Dinsdag kom je toe en start je met het oriëntatie- en trainingsprogramma en leg je contacten met de andere au pairs. Je krijgt ook meer informatie over de regels en reglementering van het programma. 

  Woensdag staat er een 'Child Development training' op het programma en word je ondergedompeld in de ontwikkelingsfases van het kind. Donderdag neem je deel aan een training georganiseerd door de American Heart Association. De American Heart Association is een non-profit organisatie dat sensibilisering voorziet voor mensen met een beperking veroorzaakt door beroertes en hartziekten. Zij zijn geaccrediteerd om deelnemers een reanimatie-training en First Aid training te voorzien.
   
  Na je rijk gevulde eerste oriëntatie- en kennismakingsdagen staat er op vrijdag een transfer gepland naar je nieuwe thuis! Zodat je van start kan gaan met het echte werk.
   
  Voorbereiding en begeleiding op jouw au-pairavontuur
   
  Als eerste stap naar je au-pairavontuur word je persoonlijk geïnterviewd om na te gaan of je al dan niet geschikt bent voor het au-pairprogramma. Van zodra je groen licht hebt gekregen, ontvang je een aantal documenten. Nadat wij jouw persoonlijke documenten goed hebben ontvangen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan onze voorbereidingsvergadering. Tijdens die vergadering bereiden wij je voor op jouw au-pairavontuur. Vanaf je inschrijving tot jouw vertrek zor gen wij voor een goede voorbereiding! Eens je ter plaatse bent, staat onze partnerorganisatie paraat om je verder te assisteren en ondersteuning te geven. Bij hen kan je steeds terecht met al je vragen!
   
  Wat is een au pair?
   
  Een au pair is een buitenlandse jongere die naar de Amerika trekt voor minstens 12 maanden of naar Nieuw-Zeeland voor minstens 6 maanden om er de kinderen van een familie te verzorgen en begeleiden. Au pairs zijn meer dan oppassers, ze zijn een onderdeel van het culturele en educatieve uitwisselingsprogramma. Je bent als au pair niet zomaar te gast, je maakt volwaardig deel uit van het gezin!
   
  Au-pairaanvraag:
  Deel 1:
      - Persoonlijk interview met au pair
      - Aanvraag au pair invullen
      - Minstens 2 referenties van je ervaring met kinderen kunnen voorleggen 
      - Referentie van je karakter
      - Psychologische test
      - Brief naar je gastgezin
      - Kopie van je secundair diploma
      - Kopie van je rijbewijs
      - Kopie van je internationaal rijbewijs (aan te vragen bij je gemeente)
      - Medisch rapport in te vullen door je huisarts
      - Kopie van je internationale reispas
      - Bewijs van goed gedrag en zeden
      - Foto-album met foto's van jou en de kinderen, vrienden en familie
      - 1 goedlachse foto

  De nodige documenten ontvang je van Jobstop nadat het interview heeft plaats gevonden. 
   
  Deel 2:

       - Je moet bereid zijn om te wonen in één van de verschillende regio's in Amerika. De partnerorganisatie kan je geen gegarandeerde plaatsing bieden in een specifieke regio.
        - De plaatsing met je gastgezin kan een aantal weken duren. Gelieve vroeg in te schrijven zodat je snel kan geplaatst worden in je Amerikaans gastgezin!
        - We raden aan dat je minstens 4 maanden voor je gewenste vertrekdatum inschrijft.
 • Je rol als au pair:
  Je eerste dagen als au pair
   
  Om je goed te integreren in het familieleven en de gewoontes, blijft één of beide gastouders de eerste dagen bij jou. Je lokale coördinator is je begeleider ter plaatse, hij/zij brengt jou tijdens de eerste dagen ook een bezoekje. De belangrijkste en uiteraard ook de leukste verantwoordelijkheid is de kennismaking met je gastkinderen. Voor hen is het eveneens een aanpassing, daarom is het belangrijk dat je het hen zo comfortabel mogelijk maakt en veel tijd met hen doorbrengt.
   
  Wat doe je als au pair?
   
  Als au pair zorg je ervoor dat de kinderen op tijd opstaan, je helpt hen bij het aankleden en je maakt het ontbijt klaar. Je brengt ze naar school of neemt ze mee voor een wandeling. ’s Middags lunch je samen met hen en doe je leuke creatieve spelletjes zoals schilderen, voorlezen en koekjes bakken. Op die manier creëer je een hechte bande met je gast kinderen en leer je ze beter kennen! Huishoudelijk werk zoals opruimen, stofzuigen en een wasmachine draaien, behoren ook tot je takenpakket!
 • Accommodatie:
  Je verblijft in een gastgezin dat geselecteerd wordt door onze partnerorganisatie. Deze gastgezinnen moeten voldoen aan de basisvoorwaarden die de US Department of State en de partnerorganisatie oplegt. De gastgezinnen wonen in verschillende regio's in Amerika maar voornamelijk in het oosten en westen. 
  Samen met je gastgezin ontdek je de typische cultuur en levensstijl. Je wordt opgevangen als volwaardig lid van het gastgezin.
 • Prijzen:
  Prijzen:
   
             
  Aantal maanden          Prijs
             Min. 12 maanden          € 190
   
  Wat verdien je als au pair?
   
  Je werkweek varieert rond 45 uur per week. Je hebt anderhalve dag per week vrij en minstens eenmaal per maand heb je een weekend vrij. Je krijgt ook twee weken betaalde vakantie per jaar. Daarnaast ontvang je ook een cursusbijdrage om een aantal cursussen, zoals een zakelijk Engels, Geschiedenis, social media te volgen in je vrije tijd. Je lokale coördinator organiseert ook maandelijkse au pairmeetings. Je salaris wordt wekelijks uitbetaald en komt neer op $ 195,75 Amerikaanse dollar per week. Zo heb je wat extra zakgeld te spenderen tijdens je reis!

  Inbegrepen:

  Voor vertrek:
          - Hulp en advies vanaf inschrijving tot terugkomst
          - Een persoonlijk interview om je beter te leren kennen
          - Een mondelinge test om je Engels te beoordelen
          - Begeleiding bij je online au-pairaanvraag
          - Informatiegids van A tot Z over het au-pairprogramma in de Verenigde Staten
          - Hulp en advies bij je J1- visumaanvraag
          - Vliegtuigticket heen/terug naar je eindbestemming *

  Na vertrek:
           - 3-daagse oriëntatie in het hartje New York (accommodatie obv een 2-persoonskamer)
           - Transport van de oriëntatie- en trainingsprogramma in New York naar je gastgezin
           - Plaatsing in je gastgezin
           - Accommodatie en maaltijden bij je gastgezin
           - Je ontvangt wekelijks een loon van 195,75 USD
           - Jouw lokale coördinator die advies en begeleiding voorziet het hele jaar
           - Medische verzekering voorzien door de Amerikaanse partnerorganisatie
           - Maandelijkse meetings met je lokale coördinator en de andere au pairs 
           - Visa-Sevis bijdrage $ 35 betaald door de lokale partnerorganisatie
           - Partnerorganisatie ter plaatse waarbij je 24u/24u terecht kan
           - Hulp bij het aanvragen van je J-1-visa voor je au-pairprogramma
           - 2 weken betaalde vakantie
           - Cursusbijdrage van $ 500 (betaald door je gastgezin), je bent verplicht om 2 cursussen te volgen
           - Certificaat als bewijs van je deelname
   
  *Enkel van toepassing indien je het au-pairprogramma in USA van 12 maanden
  voltooid hebt.
   
  Niet inbegrepen:
           -  Persoonlijke uitgaven
           -  Transfer naar New York bij aankomst
           -  Verplichte reis- en bijstandsverzekering
           -  Annulatieverzerkering
           - Visumkosten
           -  Isic-kaart € 9 (De International Student Identity Card)
 • Voorwaarden en Startdata:
  Leeftijd: van 18 jaar tot 26 jaar
  Burgerlijke status: Ongehuwd en geen kinderen
  Ervaring: minstens 500 uur ervaring als kinderoppas
  Studies: diploma secundair onderwijs
  Taal: redelijke beheersing van het Engels
  Over een rijbewijs B beschikken
  Niet roker
  Bewijs van goed gedrag en zeden
  Overige: Aanpassingsvermogen, initiatiefnemer,
  flexibel, engagement om minstens
  12 maanden bij een Amerikaans gastgezin te blijven.

  Praktische info:
             Locatie: au pairprogramma mogelijk in elke regio
             Taal: Engels
             Beste reistijd: van mei tot oktober
             Munteenheid: Amerikaanse dollar (USD)
             Bevolkingsaantal: +/- 319 miljoen
             Startdata: het hele jaar, op vaste startdata
             Duur: min. 12 maand voor USA
             Inschrijven: min. 4 maanden voor vertrek
             Loon: wekelijks $195,75 Amerikaanse dollar voor USA
 • Land: Verenigde Staten
 • Interesse: Au Pair
 • Duur: Meer dan 6 maanden
 • Getuigenissen:
   
  Lysbeth
  (Au-pairprogramma in Amerika)
   Lees meer 
   
  Hilke
  (Au-pairprogramma in Amerika)
   Lees meer 
   
  Dorien
  (Au-pairprogramma in Amerika)
   Lees meer 
   
  Dimitri
  (Au-pairprogramma in Amerika)
   Lees meer 
   
  Kaatje
  (Au-pairprogramma Amerika)
   Lees meer 
   
  Interview Laura
  (Au-pairprogramma Amerika)
   Lees meer 
   
  Anthony
  (Au-pairprogramma in Amerika)
   Lees meer 
   
  Stephany
  (Au-pairprogramma Amerika)
   Lees meer 

   


   

Media

Meer in deze categorie: Au-pairprogramma in Ierland »

Getuigenissen

Klaar voor een buitenlands avontuur?

Community

Lid van

WYSE Work and Volunteer

IAPA International Au Pair Association